??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ανθρώπινα δικαιώματα

Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
1   Link   ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).
3390
2   Link   Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
3561
3   Link   Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών
3243
4   Link   Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μισό αιώνα μετά
του Κ Χρυσόγονου, Αναπληρωτή Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Παν/μίου Θεσ/νίκη
3275
5   Link   Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Στο δικαστήριο αυτό μπορούν να προσφύγουν όσοι θεωρούν ότι παραβιάστηκαν τα πολιτικά τους δικαιώματα και ελευθερίες καθώς και εκείνα που έχουν σχέση με τη ιδιότητά τους του πολίτη. Γενικές πληροφορίες και ιστορικό υπόβαθρο, εκκρεμούσες υποθέσεις, βασικά κείμενα, πληροφορίες για τους αιτούντες, http://www.echr.coe.int/echr/Homepage_EN
3243
6   Link   Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η οργάνωση αυτή αναθέτει σε ερευνητές της διεξαγωγή επιτόπιων ερευνών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και δημοσιεύει τις σχετικές εκθέσεις κάθε χρόνο. Πληροφορίες ανά χώρα, ειδήσεις για ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πληροφορίες σχετικά με εκστρατείες, φωτογραφικά δοκίμια και θεματικές εκθέσεις φωτογραφιών.

6267
7   Link   Human Rights Quarterly
Στη δημοσίευση αυτή θα βρείτε άρθρα, δοκίμια και αναλύσεις θεμάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στα αρχεία του περιοδικού.
5808

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα