??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Λεπτομέρειες για Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.
ΙδιότηταΤιμή
ΌνομαΑναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.
Περιγραφή

"Ο αναλφάβητος του μέλλοντος δεν θα είναι, ο άνθρωπος που δεν ξέρει να διαβάζει.Θα είναι εκείνος που δεν θα ξέρει πώς να μαθαίνει, Alvin Toffler", Αμερικανός συγγραφέας και διανοούμενος

"Οι περισσότεροι προκόβουν με την άσκηση, παρά από φυσικά προτερήματα", «Πλείονες εξ ασκήσεως αγαθοί γίνονται ή από φύσιος.»

 

Όνομα Αρχείουmath_anatheseis_mathimaton.doc
Μέγεθος Αρχείου1.08 MB
Τύπο Αρχείουdoc (Τύπος ΜΙΜΕ: application/msword)
Υποβολή απόkyclopas
Υποβλήθηκε στις: 21.06.2010 15:13
ΙδιοκτήτηΌλοι
Διατήρηση απόΔιορθωτής
Θεάσεις2018 Θεάσεις
Τελευταία ανανέωση στις 24.09.2010 08:41
Αρχική
Άθροισμα Ελέγχου CRC
Άθροισμα Ελέγχου MD5

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα