??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους

Οικιακή Οικονομία Γυμνασίου

Στον ιστοχώρο της κ. Βούλας Βαβαρούτσου, εκπαιδευτικού ΠΕ 15 στο 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ", μπορείτε να δείτε τα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας και άλλα πολλά. ίσως, σας διευκολύνουν όσοι δεν έχουμε διδαχθεί την Οικιακή Οικονομία και την έχουμε β΄ ανάθεση. Ανοίξτε τον παρακάτω ιστοχώρο.
http://users.sch.gr/babaroutsoup/index.htm

ΈγγραφαΗμερομηνία Προσθήκης

Εμφάνιση κατά : Όνομα | Ημερομηνία | Θεάσεις [ Άνοδος ]

 

 Διδακτική Μαθήματος Οικιακής Οικονομίας,   Ευαγγελία Κροκίδη, Σχολική Σύμβουλος Οικιακής Οικονομίας

Συγγραφείς: Δημητρακάκη, Αργυρή

http://www.hua.gr/index.php

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα