??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους


ΈγγραφαΗμερομηνία Προσθήκης

Εμφάνιση κατά : Όνομα | Ημερομηνία | Θεάσεις [ Άνοδος ]

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ 1 ΚΑΙ 2 ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ 1 ΚΑΙ 2 ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από το 1844 έως 2004, του Σχολικού Συμβούλου ΠΕ13, Λεωνίδα Κατσίρα, δημοσιευμένο στη εφημερίδα "Το Θάρρος Μεσσηνίας"

file icon ΨωροκώσταιναΔημοφιλές!Tooltip 28.06.2010 Θεάσεις: 1167

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα