??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ευρωπαϊκή Ένωση

 

ΈγγραφαΗμερομηνία Προσθήκης

Εμφάνιση κατά : Όνομα | Ημερομηνία | Θεάσεις [ Άνοδος ]

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει όλα τα Λευκά Βιβλία πουδημοσιεύθηκαν από το 1993 και μετά, καθώς και ορισμένα προηγούμενα. Εάν δεν είναι διαθέσιμοτο πλήρες ηλεκτρονικό κείμενο, ο σύνδεσμος θα σας παραπέμψει σε περίληψη του κειμένου στο Δελτίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες:
http://europa.eu/documentation/official-docs/white-papers/index_el.htm

Ανακαλύψτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα
από ένα συναρπαστικό διήγημα στη γλώσσα σας

file icon ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUSΔημοφιλές!Tooltip 11.06.2010 Θεάσεις: 2040

(2007/C 303/01)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή διακηρύσσουν πανηγυρικά ως Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ακόλουθο κείμενο:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης. Ενσωματωμένα στη συνθήκη για την ίδρυση της και ενισχυμένα με τη θέσπιση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν προυπόθεση τόσο για τις χώρες που επιδιώκουν την προσχώρησή τους στην Ένωση, όσο και για τις χώρες που έχουν συνάψει εμπορικές ή άλλες συμφωνίες με αυτήν

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα