??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΤΟΠΟΣ_ΜΟΥ

video Messinias

Δείτε videos από όλη τη όμορφη Μεσσηνία

http://www.messiniaview.gr/index.php?option=com_community&view=videos&Itemid=615

 

Νεοχωρίου Μελιγαλά Μεσσηνίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Γ. Παυλάκης 

Επίσημη ιστοσελίδα
Νεοχωρίου Μελιγαλά Μεσσηνίας
(πρώην Ιθώμης)

 

Σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Νεοχωρίου Μελιγαλά Μεσσηνίας, ένα χωριό με πλούσια ιστορία, όπως άλλωστε τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Το χωριό μας βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Βουλκάνου, όπου και βρίσκεται το φημισμένο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία (Μονή Βουλκάνου). Ο πιο σύντομος δρόμος για το χωριό μας είναι μέσω της γειτονικής κωμόπολης του Μελιγαλά (Μέλι-γάλα) η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων.

Περισσότερα...

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιμέλεια: Μαρία  Δημ. Δερτιμάνη, Αρχαιολόγος 

      Η περιοχή της Μεσσηνίας έχει μακρά ιστορία που τοποθετείται ήδη από την προϊστορική εποχή. Υπάρχουν αμέτρητες αρχαιολογικές μαρτυρίες Μυκηναϊκών Θολωτών τάφων που πιστοποιούν την ανάπτυξη και την εξάπλωση του Μυκηναϊκού πολιτισμού στην περιοχή. Ο νομός ονομάστηκε Μεσσηνία ή Μεσσήνη από την σύζυγο του Πολυκάονα γιό του βασιλιά της Λακωνίας Λέλεγα. Η Μεσσήνη ήταν αρχοντοπούλα από το Άργος. Ο πατέρας της Τρίοπας είχε μεγάλη υπόληψη και δύναμη ανάμεσα στους συγχρόνους του. Για τον λόγο αυτό διακατεχόταν από μια μεγαλοφροσύνη και δεν ήταν ευχαριστημένη να έχει άντρα ένα ιδιώτη. Οργάνωσαν λοιπόν στρατό από το Άργος και την Λακαιδαίμονα και έφτασαν σε τούτη τη χώρα που ολόκληρη ονομάστηκε Μεσσήνη. Ανάμεσα στις άλλες πόλεις που έχτισαν ήταν και η Ανδανία που βρίσκεται βορειότερα του Μελιγαλά και του Ζευγολατειού. Εκεί έκαναν και το ανάκτορό τους.

Περισσότερα...

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα