??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ν. Τρικάλων

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Ο Ν. Τρικάλων, αποτελεί έναν από τους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας και βρίσκεται στα Βορειοδυτικά της περιφέρειας Θεσσαλίας. Συνορεύει Δυτικά με τους Νομούς Άρτας και Ιωαννίνων, Βόρεια με το Νομό Γρεβενών, Ανατολικά με το Νομό Λάρισας και Νότια με το Νομό Καρδίτσας.Ευρήματα στο σπήλαιο της Θεόπετρας επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη παρουσία στο Νομό από τη μέση παλαιολιθική περίοδο.Στο Νομό έχουν βρεθεί οικισμοί της αρχαιότερης νεολιθικής εποχής, μυκηναϊκοί τάφοι και πρωτογεωμετρικοί τάφοι.Η πόλη με τη σημερινή ονομασία της Τρίκαλα, πρωτεύουσα του Νομού, αναφέρεται για πρώτη φορά τον 12ο αιώνα στην «Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής. Πιθανότατα ιδρύθηκε κατά το Μεσαίωνα στη θέση της αρχαιότατης Τρίκκης ή Τρίκης, η οποία πήρε μέρος στον Τρωικό πόλεμο μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.Στην αρχαιότητα ήταν χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Ληθαίου, έφερε το όνομα Δώρις και ήταν πρωτεύουσα της Θεσσαλικής Ιστιαιώτιδας. Τη μετονομασία της σε Τρίκκη την οφείλει στην κόρη του Αισώπου και σύζυγο του Υψέως. Βασιλιάς της Τρίκκης ήταν ο φημισμένος γιατρός Ασκληπιός που θεωρείται τέκνο της πόλης. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων είναι μάλλον χτισμένη πάνω στα απομεινάρια της αρχαίας Τρίκκης,  βλ. περισ.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Τρικάλων

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΕΩΣ

 ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Νομού Τρικάλων

Νομός Λάρισας

Ο Νομός Λάρισας είναι ένας από τους τέσσερις Νομούς που συγκροτούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ο δεύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας και από τους σημαντικότερους σε ιστορία, παράδοση, τοπίο και φυσικό πλούτο.Ο Νομός συνδυάζει με ένα μοναδικό και καταπληκτικό τρόπο την αστική ζωή στην πρωτεύουσα με την ηρεμία και τη διαφορετικότητα της επαρχίας. Το βουνό (Όλυμπος, Κίσσαβος, Μαυροβούνι) με τη θάλασσα (Αιγαίο) και τις πανέμορφες παραλίες. Διακρίνεται για τον απέραντο κάμπο του, τα δάση με οξιές, δρύες, καστανιές, βελανιδιές, πεύκα, έλατα και πουρνάρια, τους αμυγδαλεώνες του. Ο Πηνειός με μήκος 205 χλμ. είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ποτάμια και απορρέει μια λεκάνη, έκτασης 9.500 τ. χλμ. Κατέχει την 3η θέση ανάμεσα στους ποταμούς της Ελλάδας μετά τον Αλιάκμονα (297 χλμ.) και τον Αχελώο (220 χλμ.). Ο Νομός της Λάρισας έχει να επιδείξει ιδιαίτερη μνημειακή κληρονομιά και  πολιτιστικό πλούτο. H Ιστορία της περιοχής ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει έως σήμερα. Ιδιαίτερος είναι ο πλούτος των Βυζαντινών μνημείων, κυρίως Μοναστήρια και Εκκλησίες, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το Νομό, http://www.tedklarisas.gr/nomos/gi.php

Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Λάρισας,

Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Νομού Λάρισας

 Σχ. Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας  

Γυμνάσια

 Λύκεια  

 ΕΠΑΛ-ΤΕΕ 

 ΕΠΑΣ   

Νομός Καρδίτσας

Στο Κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται ο νομός Καρδίτσας. Απέχει 300 χλμ. από την Αθήνα και 200 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Τόπος με αντιθέσεις και απαράμιλλη ομορφιά, παντρεύει στα όριά του τον ορεινό όγκο των Αγράφων στα δυτικά και τον θεσσαλικό κάμπο στα ανατολικά. Η θέση της περιοχής στην καρδιά της Ελλάδας την έκανε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών που άφησαν σημάδια ορατά ακόμη και σήμερα. Αν είστε λάτρεις της ηρεμίας του βουνού, τότε η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα με τα καταπράσινα βουνά να χαϊδεύουν τις όχθες της είναι ο ιδανικός προορισμός. Μαγευτικά τοπία που διαφοροποιούνται σε κάθε στροφή, σε κάθε κοίταγμα σαγηνεύουν τον επισκέπτη, βλ περισσ.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, 

 Σχολεία Νομού Καρδίτσας 

 Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα