??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σύντομο βιογραφικό Λεωνίδα Βασ. Κατσίρα

 

Σχολικού Συμβούλου ΔΕ, κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών με περιοχές Ευθύνης: Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη, Νήσοι Ν. Αιγαίου, Νήσοι Β. Αιγαίου και  Δωδεκανήσα και με έδρα Α' Αθήνας.

Ο Κατσίρας Λεωνίδας είναι Σχολικός Σύμβουλος ΔΕ, Κλάδου ΠΕ13. Γεννήθηκε στο Nεοχώρι  Ιθώμης  Μεσσηνίας. Είναι Παντρεμένος και έχει τρία (3) παιδιά. Μένει μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του.

 

Α) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


1) πτυχιούχος  Νομικού τμήματος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της ιδίας Σχολής.

2) Πτυχιούχος παιδαγωγικών της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ).

3) Πτυχιούχος Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

4) Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Κατά την δεκαετία (1985-1996) εργάστηκε ως Δικηγόρος Αθηνών και από 1989-2005 ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομικών Μαθημάτων στο ΥΠΕΠΘ.

Από το 2006-2007 ως υπεύθυνος Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Β/θμια Εκπαίδευση. Από το έτος 2007 είναι Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών.

 

Β) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:


1) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα «Ιστορίας?Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου» στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,

2) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, αντικείμενο ειδίκευσης «θρησκειολογία» και με ειδικότερα θέματα διαθρησκευτικής-διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

3) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» με θέμα Διπλωματικής εργασίας -  ειδίκευσης:  Συμβουλευτική Ανηλίκων Παραβατών.

 

Γ) ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠOΥΔΕΣ

 

1) Διδάκτωρ Ψυχολογίας της Θρησκείας, με θέμα διατριβής την αθυμία (μελαγχολία, θλίψη, κατάθλιψη, ακεφιά, βαρυθυμία).

2) υπ. διδάκτωρ Κοινωνιολογίας (ΜΚΟ και Κοινωνικά κινήματα)

 

Επίσης, έχει καταρτιστεί σε ειδικά προγράμματα ειδίκευσης, όπως:

  • «Εκπαίδευση Επιχειρηματικών Στελεχών σε θέματα Διοίκησης Προσωπικού», από το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ), εξάμηνο παιδαγωγικό Σεμινάριο.
  • «Επιχειρηματικότητα», από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • «Σχεδιασμός και ανάπτυξη πολυμεσικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για εξ αποστάσεως και κλασσική εκπαίδευση», που υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΙΕΚΕΠ από 7-1-2008 έως 20-6-2008, συνολικής διάρκειας 250 ωρών διδασκαλίας.
  • «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση», στα πλαίσια του έργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των επικοινωνιών στην Εκπαίδευση».

όπως και πλήθος άλλων Σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων.

 

Δ) ΕΡΓΑ ΤΟΥ

  1. Θρησκεία-Πολιτεία-Εκπαίδευση. Εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Η εικόνα του Ισλάμ στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος, εκδόσεις Παύλος, Αθήνα 2008,
  2. Πολιτική και Δίκαιο, Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου, (βιβλίο μαθητή και βιβλίο καθηγητή)ως μέλος συγγραφικής ομάδας του Π.Ι., Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, Αθήνα 2009.
  3. Ανήλικοι Παραβάτες, Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της Συμβουλευτικής Παρέμβασης (αυτοέκδοση), Αθήνα 2008.
  4. Το Νομικό Καθεστώς των ιερών χώρων στην Ελλάδα (Μετέωρα-Πάτμος), εκδόσεις Παύλος, Αθήνα 2009.
  5. Παιδαγωγικές θεωρίες, Διδακτική και Δειγματικές διδασκαλίες Νομικών-Πολιτικών Μαθημάτων, Η Διδασκαλία στην Πράξη, Αθήνα 2011.

Επίσης, πολλές άλλες εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα