??Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι? πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει? δεύτερον κατά νόμους άρχει? τρίτον ότι ουκ αεί άρχει??, (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)


Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι το site λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

http://katsiras.mysch.gr/

Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους

Smile

1) Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Iδρύθηκε με Πρυτανική Πράξη (αρ. 13637/26-10-1990) τον Οκτώβριο του 1990 και λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 1992.Η υπηρεσία "από Φοιτητές για Φοιτητές" σας επιτρέπει να προσφέρετε και να λάβετε ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συζητώντας με συμφοιτητές σας για θέματα ελεύθερου χρόνου, ερωτικών και φιλικών σχέσεων, οικογένειας, προσαρμογής στο πανεπιστήμιο και φοιτητικής ζωής γενικότερα.

2) Η Ψυχολόγος Χριστίνα Σαμαράκη απαντά στα προβλήματά σας μέσω της εφημερίδας

3) Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης

4) Τηλ.Ψυχ/κής Υποστ. και Άμ.Βοήθειας

5) Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Του Παιδιού Και Του Εφήβου,

6) Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

α) Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας

β) Χάρτης Μονάδων Ψυχικής Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Μονάδα Υποστήριξης και Παρακολούθησης Προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Β΄ΦΑΣΗ δημιούργησε τον Χάρτη των Μονάδων Ψυχικής Υγείας για ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσετε τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίες λειτουργούν στη χώρα μας και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σήμερα λειτουργούν με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Δε συμπεριλαμβάνονται οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού κερδοσκοπικού τομέα (όπως οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές,) ούτε οι αντίστοιχες μονάδες των ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, κ.λπ.),

7) Αγωγή Υγείας

8) Ψυχολογία και Θρησκεία, ιστότοπος του ψυχολογου Νικήτα Καυκιού

9) Βελτιώστε την ψυχική σας διάθεση

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Εορτολόγιο:

Ο ιστότοπός μας διακρίθηκε με "ειδικό έπαινο" στην κατηγορία "Προσωπικοί διαδικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών", στον 6ο διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο www.eduwebawards.gr ή "κατεβάστε" εδώ το pdf [359 KB] με τα αποτελέσματα